Image Alt

A könyv

A mai világunkat változékonyság (Volatility), kiszámíthatatlanság (Uncertainty), valamint számos különböző és látszólag nem összefüggő tényező összetettsége (Complexity) jellemzi. Ez minden emberből más-más reakciókat vált ki, és ilyen módon többértelmű vezetői döntésekhez vezethet (Ambiguity). A fenti szavak angol megfelelőinek kezdőbetűi adják ki a VUCA mozaikszót.

A VUCA világban sikeres vezető jellemzői az agilis (Agile), az értékvezérelt (Value-oriented), az inspiráló (Inspiring), a kollaboráló (Collaborative), és a megbecsülő (Appreciative). Ezen tulajdonságok angol megfelelőinek kezdőbetűi pedig kiadják az AVICA mozaikszót.

VUCA világban az AVICA vezetés lényege: amikor a világ változékonyságára kell válaszolni, a gyors stratégiai irányváltás képessége, azaz az agilitás fog segíteni.

A bizonytalanságban a vezetői értékek szolgálnak horgonyként a stabilitás elérésében, és egy tiszta és inspiráló vízió adja az iránytűt.
Az összetettség megértéséhez a kollaborációval kiaknázható tudásra és tapasztalatra van szükség.

A többértelműség ugyanakkor megkérdőjelezheti a kiválasztott irányt és megrengetheti az emberek önmagukba vetett hitét. Ennek leküzdésére egy vágyott jövőkép és a megbecsülés adta magabiztosság a megfelelő eszköz.

Ezért ajánlok a VUCA világ kihívásaihoz egy újszerű vezetői megközelítést:
az AVICA-t.

A nyomtatott könyv ára: 3.900 Ft.

Nyomtatott könyv vásárlása:

Az e-könyv ára: 3.500 Ft.

e-könyv vásárlása:

Hamarosan
sanjay@avicaleader.com
A könyv már megrendelhető a Publio gondozásában