Image Alt

Bemutatkozás

30 éves karrierem, amely két kontinens három országában zajlott, sok mindenre megtanított. 30 éve, amikor elkezdtem dolgozni, elsőként számítógépes tanfolyamra küldtek minket, hogy használni tudjuk az akkoriban teljesen egyszerű funkciókkal és kis memóriával rendelkező asztali számítógépeket. Nem kell magyaráznom, elég körülnézni, hogy az elmúlt 30 évben az informatika honnan hova jutott: az életünk minden területén óriási a szerepe. Ez csak egy példa a sok közül arra a hatalmas változásra, amin a világunk keresztülment az elmúlt három évtizedben.

Indiai vagyok, Delhiben születtem és ott is nőttem fel. 1991-ben, a diploma megszerzése után a Siemens Indiánál helyezkedtem el pénzügyi menedzsment gyakornokként. 1996-ban a Siemens egy másfél éves németországi menedzsment fejlesztési programra küldött. Ott megismerkedtem egy magyar Siemens-es kolléganővel, akibe beleszerettem, és akit feleségül is vettem. Azt szoktam mondani, hogy őt követtem Magyarországra, és azóta is őt követem. Így pályámat 1997-től a Siemens Magyarországnál folytattam, Indiából Magyarországra költöztem.

16 évig dolgoztam a Siemensnél, majd 2007-ben egy kis kitérő után egy kisebb tanácsadócégnél helyezkedtem el, mivel ki akartam próbálni magamat a tanácsadói munkában. Otthagytam egy biztonságos, virágzó karriert azért, hogy megméressem magam egy teljesen ismeretlen területen. Később ezt a kis tanácsadócéget felvásárolta egy jóval nagyobb szervezet, ezáltal a T-Systems felsővezetésébe kerültem.

Kilenc évet töltöttem el ennél a vállalatnál, először kompetenciaközpont-vezetőként, majd utána hosszú ideig igazgatóként. 2016-ban ismét váltottam: úgy döntöttem, hogy egy 7 hónapos alkotói szabadság után, 2017-tól a coaching, a vezetési tanácsadás és az inspirációs előadások területén fogok dolgozni. Azóta megvalósítottam ezt az álmomat: a könyv megírásakor negyedik éve coachként, felsővezetői tanácsadóként, inspirációs előadóként, illetve ügyvezető partnerként és CEO-ként ténykedek a GROW csoportban.

A Vezető a változó világban. A VUCA világban légy AVICA vezető! című alapjául szolgáló modellt már coach-ként, 2017-ben alakítottam ki, és először egy LinkedIn cikk formájában publikáltam. Később a Forbes Hungary magazinban magyar nyelven is megjelent erről egy írás.

A könyvben leírtak alapjául saját megéléseim, üzleti, vezetői, valamint magánéleti tapasztalataim szolgálnak. Benne vannak a workshopokon résztvevő vezetők gondolatai, kérdései, dilemmái és kihívásai is. Ez a közös munka kristályosította ki a felfogásomat és azon keresztül a könyvben bemutatott modellt is. Így nyugodt szívvel és remélhetőleg hitelesen tudom megosztani Veled ezeket.

Barátsággal,
Sanjay

sanjay@avicaleader.com
A könyv már megrendelhető a Publio gondozásában