Image Alt

Ajánlások

A XXI. század kihívásaira XXI. századi vezetési kultúra. Így aposztrofálhatnám a gondolatot, amelyik a könyv olvasásakor először eszembe ötlött.

A mai vezetői gyakorlatra is igaz az az evolúciós teória, miszerint nem elég pusztán erősnek, okosnak vagy szépnek lennünk: elengedhetetlenül fontos az információáradat hatékony szűrése és az ezt követő gyors döntéshozatal. Napjainkban azokból lehet igazán sikeres vezető, akik a leginkább és leggyorsabban képesek alkalmazkodni a rendkívül dinamikusan változó körülményekhez.

Sanjay kiváló, multidiszciplináris alapokon nyugvó írása bemutatja számunkra, hogy mihez és milyen módon kell alkalmazkodunk ahhoz, hogy a kihívásokra megfelelően reagáló, tudatosan működő, modern vezetővé válhassunk.

Pekárik Géza, a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója

* * *

Sanjay-vel 2017-ben találkoztam előszőr egy AVICA vezetési módszerről szóló, általa tartott workshopon. Már akkor megfogalmazódott bennem a téma létjogosultsága.

A szituáció, a világ azóta sem stabilizálódott és azóta saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy a menedzsment számára szükséges egy újfajta szemléletmód és kiegészített eszköztár elsajátítása és használata.

Ezt foglalja össze Sanjay és mutatja be egyszerűen, érthetően, alkalmazhatóan. Úgy gondolom, hogy a könyv nemcsak a menedzserek számára, hanem bárkinek hasznos olvasmány lehet és egyértelműen egy eddig ilyen átfogóan nem fellelhető témát taglal.

Hasznos és jó szórakozást kívánok mindenkinek.

Les Zoltán, az AUDI HUNGÁRIA Zrt. igazgatósági tagja (járműgyártás)

* * *

Az új kihívásokra nem lehet régi válaszokat adni. Ezt régóta tudjuk. Így időről időre újra kell teremteni magukat az igazán jó vezetőknek.

A könyvben bemutatott AVICA koncepció, nem egy menedzsment eszköztár. Merthogy az kevés lenne egy COVID terhelt világban. Sanjay Gupta nagyon őszintén tart tükröt az önreflexióra hajlandó és képes vezetők elé.

Azoknak hasznos a könyv, akik hajlandóak szembesülni a saját értékrendjükből adódó erővel és nehézségekkel is, hogy aztán másokat is lelkesíthessenek. Szellemileg is szórakoztató olvasmány a szerző kulturális gyökereiből adódó spiritualitással fűszerezve.

Prof. Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora

* * *

Egy izgalmas és mély utazás részese voltam a könyv által, mely során a reflektálás és reakció, az önismeret és változásra való képesség kettőssége dobolta a ritmust. E kettősség sok energiát és még több mély gondolkozást indított el, megerősítve az értékeket, melyek fontosak számomra, akármelyik szerepben vagyok: humánerőforrás szakember, női felsővezető, szülő vagy barát.

Az AVICA vezetési modell kristálytiszta és szemfelnyitó koncepció, mely erős pillérként támogatja meg az új normák szerinti működést az élet bármely területén. Ha egy zenei hasonlattal szeretnék élni, ma a ritmus gyorsabb és kiszámíthatatlan akkordokkal teli, melyre a karmesternek reagálni kell az előadás során. Akár karmesterként, zenészként vagy nézőként olvasod a könyvet, ez a kotta értékes lépésekre fog sarkallni.

Berzsenyi Márta, az Avis Budget Group BSC Kft. HR igazgatója

* * *

Sanjay is himself an example of continuous, positive change, as I was able to witness during the past 25 years.

His ‘AVICA’ is an excellent and valuable summary of leadership principles. Personally, I would like to emphasise the last ‘A’: sincere appreciation nurtures trust and thus motivates and energises.

Dale A. Martin, former CEO of Siemens Hungary

* * *

Jószívvel ajánlom Sanjay könyvét mindazoknak, akik a mai változó, kiszámíthatatlan világunkban arra vállalkoznak, hogy másokat vezetnek és mindazoknak, akik csak szeretnének ebben a megváltozott világban jobban eligazodni. Az AVICA modell útmutatást ad a mai kor vezetői számára, maga a könyv pedig nagyon szemléletes, megragadó példákon, a megértést és elsajátítást segítő struktúrákon és leírásokon keresztül vezet minket az AVICA vezetővé válás útjára.

dr. Eszes László, Faculty Director, SEED Executive School

* * *

Sanjay írásai és előadásai azért különösen hitelesek és megragadóak számomra, mert volt szerencsém őt ismerni már akkor is, amikor még az „asztal másik oldalán ült” operatív vezetőként.

Akkor még nem hívta AVICA-nak, csak élte ezt a stílust és annak minden egyes betűjét. Mindennapjaiban soha nem avica vagy esetleg AviCa volt ez, mindig nagybetűvel művelte az AVICA mind az 5 betűjét! Már akkor fontos volt számára, hogy ezeket az értékeket megpróbálja átadni a kollégáinak is, helyezkedjenek el azok bármely irányban a céges hierarchiában.

Ajánlom a könyvét azoknak, akik jobb vezetővé szeretnének válni, vagy csak nem akarják az alapértékeiket felmorzsolni hagyni a VUCA világ által.

Budafoki Róbert, a CISCO Magyarország és T-Systems Magyarország korábbi vezérigazgatója

* * *

After transitioning to Hungary in 2018, it was clear that leading in an unfamiliar culture required a specific type of acclimation process. Sanjay had worked with my team in prior years, but he was quite thoughtful on his approach to my personal goals and how to accelerate and improve my journey. His service as my Executive Coach was the single best professional decision I’ve made since arriving to this beautiful country. His style of coaching put me in a reflective and relaxed atmosphere, where we worked through multiple scenarios and outcomes. His published AVICA (Agile, Value-Oriented, Inspiring, Collaborative, Appreciative) approach to our VUCA (Volatile, Uncertain, Complex and Ambiguous) world was offered to our senior staff leaders – we took this journey in 2019 and the team has reached new levels of strength, trust and resilience. Sanjay is a trusted coach, advisor and partner to me and to our leadership team.

Casey Ott, former Executive Site Leader, GE Aviation Hungary

* * *

A transzformáció minden vezetőnek nehéz kenyér. Különösen igaz ez, amikor az aktuális változás vezetőként megköveteli saját magunk megváltoztatását is. És még inkább igaz ez, amikor a változás folyamatossá válik, amivel már nekünk vezetőkként is folyamatosan változnunk kell. Mindannyian vágyunk rá, hogy vezetőként ne a változás után kullogva kényszer-változzunk, hanem a változások előtt járva, saját döntéseink szerint fejlődhessünk. Ebben segít Sanjay könyve. Sanjay-t többször, közelről láttam vezetőként transzformációt – és ennek részeként az ezzel járó (ön)fejlesztést is – sikerre vinni. Sanjay a VUCA világban sikeres és hiteles AVICA vezető, aki ebben a könyvben foglalta össze a tapasztalatait, szakmai megértéseit a VUCA világ proaktív menedzsmentjéről. Sanjay kézzel fogható, konkrét segítséget nyújt ahhoz, hogy a saját, vezetői változásunk ne reaktív kényszer, hanem valóban proaktív fejlesztés lehessen.

Lénárt Viktor, a GROW Csoport elnöke

* * *

Miért jó elolvasni Sanjay könyvét?

Mert nagyon aktuális: sokan beszélnek a VUCA világról, de kevesen adnak hozzá útmutatót, hogy vezetőként hogyan boldoguljunk benne. Mert Sanjay-nek mindenhez van egy meséje, és nagyon szeretem, ahogy az ősi igazságokat összeköti a mai dilemmákkal. Mert nem beszél mellé: nem habosítja fel a mondandóját. Minden szempontból pragmatikusan és „straight to the point” ír.

Lőrincz Orsolya, ügyvezető partner, a GROW csoport Consulting üzletágvezetője

* * *

Sanjay könyve kiváló esszenciája sokéves vezetői tapasztalatának és aktív szervezetfejlesztő tudásának. Az általa létrehozott modell komplex gondolkodásra késztet minket arra vonatkozóan, miként vezessük, építsük vagy építsük újra csapatunkat a VUCA világban. A különböző kultúrákból, iparágakból és vezetői szintekből hozott üzleti és spirituális történetek igazán különlegessé és élvezetessé teszik a tartalmat. Az AVICA vezető 5 gyakorlata és 4 eszköze remek támpont arra, hogy vezetőként reflektáljunk saját működésünkre vonatkozóan ebben a gyors ütemű, folyamatosan változó és zűrzavaros világban.

Máté Beáta, ügyvezető partner, a GROW csoport Learning üzletágvezetője

* * *

Sűrű szöveg, telis-tele fontos információkkal a 21. századi vezetők okulására. Élvezetes, olvasmányos, izgalmas. Ha komolyan veszi az olvasó a szerző intelmeit, bárhol is tartson a vezetői működésében, a könyv hatására szintet léphet, akárha virtuálisan több tréninget járt volna végig. Sok benne a tudományos kutatási eredményekről szóló beszámoló, mégis az olvasó gyakorlati ismereteit bővíti, de legfőképpen is a fejlődésre inspirál!

Generál Péter, a GROW Csoport partnere

* * *

Az AVICA nem más, mint egy iránytű a VUCA világ viharos vizein hajózó vezetők számára. Kiváltságosnak mondhatom magam, hogy tanúja voltam az első AVICA Vezetőfejlesztő programnak, vagyis „utazásnak”, amelyen az AVICA szolgált útmutatóul, és láthattam, hogy milyen erős szemléletformáló hatása van a megközelítésnek és alkotójának egyaránt. Sanjay inspiráló egyénisége nemcsak a tréning-résztvevőt, de az olvasót is egészen biztosan magával ragadja majd anekdotáin és személyes történetein keresztül. Ezek a sztorik teszik élővé, könnyen érthetővé és kifejezetten értékessé a könyvet.

Sztrányay Eszter, szervezetfejlesztési szakértő

sanjay@avicaleader.com
A könyv már megrendelhető a Publio gondozásában